Aurinkoinen asiakaspalvelija 2019 Kannonkosken Aurinkoinen Asiakaspalvelija - farmaseutti Kirsi!

Lääkevarmennusjärjestelmä 9.2.2019 Lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotto

Ansiomerkkejä 12.1.2019 Keskuskauppakamari myönsi ansiomerkkejä


Lääkekorvaukset 2019

Hyödyllisiä linkkejä

Keskuskauppakamari myönsi farmaseutti Kirsi Saarelle hopeisen ansiomerkin 25 vuoden työskentelystä Kannonkosken apteekissa.

Keskuskauppakamari myönsi siistijä Irma Kauppiselle pronssisen ansiomerkin 15 vuoden työskentelystä Kannonkosken apteekissa.

Lääkekorvauksen määrä vuonna 2019

Alkuomavastuu - Lääkekorvaus maksetaan 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Alkuomavastuu kertyy, kun ostetaan reseptillä korvausjärjestelmään kuuluvia valmisteita, ja se voi täyttyä yhdestä tai useammasta lääkeostosta. Lääkeostoista saa Kelan korvauksen heti alkuomavastuun täytyttyä  alkuomavastuun ylittävältä osalta. Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita. 

Peruskorvaus -  korvaa 40 % lääkkeen viitehinnasta.

Alempi erityiskorvaus - korvaa 65 % lääkkeen viitehinnasta.

Ylempi erityiskorvaus - korvaa 100 % lääkkeen viitehinnasta, jolloin asiakas maksaa jokaisesta lääkkeestä vain 4,50 euron omavastuun.

Korvauksen edellytyksenä on, että asiakas käyttää lääkettä annostusohjeen mukaisesti ja ostaa lääkettä enintään 3 kuukauden hoitoa vastaavan määrään . Kelakorvaus voidaan antaa vasta, kun lääkettä on käyttämättä kolmen kuukauden annoksesta 21 päivän määrä, kahden kuukauden annoksesta 14 päivän määrä tai yhden kuukauden annoksesta 7 päivän määrä. 

Asiakkaalla on oikeus lisäkorvaukseen, jos hänen maksamansa kustannukset korvatuista lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista ylittävät 572 euroa vuonna 2019. Lääkekattoon lasketaan mukaan alkuomavastuu ja kaikki korvattavista lääkkeistä maksetut omavastuut. Vuosiomavastuun täyttymisen jälkeen asiakas maksaa vain 2,50 euroa jokaisesta Kelan korvaamasta lääkkeestä. Kela ilmoittaa asiakkaalle kirjeellä lääkekaton täyttymisestä ja tieto tulee automaattisesti apteekkiin reseptintoimituksen yhteydessä tehtävässä sähköisessä Kelan lääkekorvaustietojen kyselyssä.

Apteekki tarkistaa asiakkaan kelakorvausoikeuden  ja alkuomavastuun määrän sähköisesti Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta ja se kuuluu osana lääkemääräyksen toimittamiseen. Palvelun kautta apteekki saa ajantasaisen tiedon  asiakkaalle myönnetyistä korvausoikeuksista, alkuomavastuun tilanteesta sekä vuotuisen omavastuun (lääkekaton) täyttymisestä.


Kela - lääkehaku - hakemalla löydät perustiedot valmisteesta, sen hinnasta ja korvattavuudesta sekä näet vaihtokelpoiset valmisteet

Kela - lääkkeet ja lääkekorvaukset - tietoa eri korvausluokista sekä lääkekatosta

Kela - tietoa lääkkeistä ja matkustamisesta -tietoa matkustamisesta ja lääkkeistä sekä reseptien mukaan ottamisesta

Kanta.fi - Sivustolle pystyt kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla. Voit katsella omia resepti- ja terveystietoja sekä lähettämään reseptien uudistamispyyntöjä. Löydät myös esimerkiksi palveluohjeita ja tiedotteita.

Terveyskirjasto - Sivustolta löydät terveystietoa eri sairauksista sekä muista terveyteen liittyvistä aiheista ymmärrettävästi kerrottuna

Matkailijan terveysopas - Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ylläpitämä sivusto, jossa kerrotaan ajankohtaisia asioita mm matkustamiseen liittyvistä terveysasioista ja rokotuksista

Apteekki.fi - löydät monipuolisesti tietoa apteekkien toiminnasta ja apteekeista